Kompetencia tesztek és profilok a munkaköri rátermettség méréséhez

Egy munkaköri kompetencia profil elkészítése a Profiles online értékelő központjában hét módon történhet. A munkaköri rátermettség  mérése a jelölt vagy munkatárs objektív kompetencia felmérésének eredményét hasonlítja össze az ezen módszerek egyikével készített munkaköri kompetencia profillal.

360-fokos-ertekeles

1. módszer: Az adott cégnél, az adott munkakörben kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársak objektív kompetencia felmérésének eredményeiből készíti el a Profiles Assessment Center az ideális kompetencia profilt. Ez a profil (más néven teljesítmény-modell) mutatja meg, hogy az adott munkakörben legjobban teljesítőkben mi a közös - milyen kulcs-kompetenciák, és azoknak milyen szintje teszi őket eredményessé.

2. módszer: A munkaköri feladatok jellege, a feladatok előfordulásának gyakorisága alapján, egy 57 kérdésből álló kérdőív segítségével térképezi fel az értékelő központ, hogy az adott munkakörben milyen kompetenciákkal kell rendelkeznie egy ideális jelöltnek/munkatársnak. Az így készített munkaköri profilok a kérdőívet kitöltő vezetők elvárásait tartalmazzák az adott munkakörrel kapcsolatban.

3. módszer: A Profiles értékelő központja több ezer, iparáganként, munkakörönként különböző, ún. benchmark profilt tartalmaz. A benchmark profilok egy-egy iparág legmeghatározóbb piaci szereplőinél, folyamatosan frissített kompetencia kutatások alapján készülnek.

További módszerek: a munkaköri kompetencia profilok a fenti módszerek tetszés szerinti kombinálásával, és azok utólagos finomhangolásával is elkészíthetőek.

 

A munkaköri rátermettség (job fit vagy job match) mérése a jelölt vagy munkatárs objektív kompetencia felmérésének eredményét hasonlítja össze a fenti módszerek egyikével készített munkaköri kompetencia profillal. 70% alatti munkaköri rátermettségnél - hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján - egy-egy jelölt kiválasztását nem szoktuk javasolni az adott munkakörbe - mert az adott munkakörben a sikeres munkavégzéshez más kompetenciákkal rendelkező ember szükséges, illetve a munkaköri feladatok sikeres elvégzése előreláthatólag átlagon felüli stresszel fog járni a munkavállaló számára. 84% feletti munkaköri rátermettségnél a kompetencia felmérést kitöltő munkatársat "high potential", magas potenciállal rendelkező jelöltnek tekintjük.

 

munkakori-ratermettseg

 

Kompetencia tesztjeink kipróbálásához kérjük, kattintson ide!

 

 

 

 

 

 

 

 

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés