Coaching

- Felvettünk a múlt héten egy új termelési vezetőt a gyárba, és a kereskedelmi igazgató is egy hónapja érkezett...

- Hogy látod, mi a legnagyobb kihívás ilyenkor nálatok az új vezetőnek?

Former President of International Coach Federation (Hungary) Laura Komócsin's Toolful Coach is a real must have for manager-leaders and coaches! Introduction of the English version will be on 04/10/2012 in London and 12/10/2012 in Budapest:

Teljesítménymenedzsment programjaink során gyakran találkozunk azokkal a vezetőkkel, akikről azt a visszajelzést kapjuk a környezetükből - akár személyesen, akár 360 fokos értékelés során, hogy ritkán, keveset, és nem igazán hatékonyan kérdeznek. A kompetencia tesztekkel végzett felmérések során jellemzően az alábbi témakörök kerülnek ilyenkor előtérbe - fontos információt szolgáltatva pl. egy coaching folyamatnak is:

 VEZETŐI WORKSHOP (Pimaszság vagy igazság - 2016.02.04.) REGISZTRÁCIÓ (Visszaigazolást küldünk e-mail-ben a feliratkozás után.)

Név:*
E-mail cím:*
Telefon:*
Cégnév:*
Beosztás:*

 

Kik és miért jártak már nálunk? http://www.pih.hu/vezetoi-workshop

 
Raveczky Zsolt (vezérigazgató, MKB Biztosító Zrt.): "Újszerű, nem szokványos megközelítése a teljesítmény, hatékonyság növelésének."

 
Bende Károly (ügyvezető, Ghibli Kft.): "Nagyon összetett téma, amivel nem lehet eleget foglalkozni."

 
Dr. Békefi Veronika (ügyvezető, NUR Neckermann Kft.): "Szeretném ismerni az ezen a területen bevethető új módszereket, tippeket, ötleteket kaptam a reggeli vezetői workshop-on."

 
Visszajelzések a Profiles fejlesztési programjairól: http://www.pih.hu/velemenyek 

 

 

 sbp-wp-mgmt-derailers     sbp-wp-strategic-planning

szeminárium      sbp-lc-book-cover

 
Nem tud eljönni
az előadásra/workshop-ra, de szeretné díjmentesen kipróbálni a vezetői hatékonyság, a kiválasztás és a teljesítmény-menedzsment javításához használt eszközeinket? Kérjük, adja meg elérhetőségeit a www.pih.hu/kapcsolat  oldalon, munkatársunk visszahívja Önt 1-2 napon belül!

 

© AC Expert Kft., SBP Profiles International Hungary Kft.

 

 

A Profil XT normatív értékelő eszköz (kompetencia teszt) segítségével érdemes vizsgálni három konfliktus-helyzetet a coaching oldaláról közelítve:

1. Konfliktus a vizsgált személyen belül (belső konfliktus)

2. Konfliktus két személy között

3. Konfliktus egy team tagjai között

 A Thomas-Kilmann-féle tipológiánál maradva (Komócsin Laura: Módszertani kézikönyv coachoknak és coaching szemléletű vezetőknek II. ), a Profil XT által feltérképezett 20 skálából csak kettőt emelünk itt ki:

A sikeres vezetők stratégiai szemlélettel rendelkeznek - mint a legjobb játékosok a sakkban.

Mi kell ahhoz hogy stratégiai vezetővé váljunk?

Paul Schoemaker válasza erre ("Milyenek a stratégiai vezetők?") a Six Habits of True Strategic Thinkers-ben olvasható:

Hogyan kezeljük a konflikust a kollégáinkkal? Ha jobban megérti a problémás kollégát, és jobban megismeri a karakterét, személyiségét, sokat fejlődhet az Önök közötti kommunikáció, és sokat segíthet a coaching.

Tanulás, kommunikáció, példamutatás, visszajelzés, elismerés?

A Profiles javaslatai innen tölthetőek le.

Az új vezető munkájának megkönnyítéséhez javasolt megoldásaink kipróbálásához várjuk jelentkezését az  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

Mikor fontos a coaching és "milyen mennyiségben" fontos a coaching? Milyen területeken, milyen témakörben lehet fontos a coaching? Hogyan mozduljunk el az évente egyszer ismételt teljesítményértékelés irányából a coaching felé? A teljesítménymenedzsment 7 kulcsa a Bersin & Associates szerint:

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés