Értékesítők hatékonyságának növelése

Az értékesítés hatékonyságának növeléséhez minden esetben a személyre szabott, pontos és objektív diagnosztikai eszközökre (pl. Profiles kompetencia tesztekre) épülő fejlesztéseket javasoljuk.

A Profil XT kompetencia tesztre épülő, az értékesítők hatékonyságának növelését célzó programunk során:

 - az adott vállalkozásnál az elmúlt időszakban már bizonyított, kimagasló értékesítési eredményeket elérő üzletkötők (területi képviselők, értékesítők, stb.) egyéni kompetencia felméréseiből egy ún. teljesítmény-modellt (optimális kompetencia profilt) készítünk - ez mutatja meg pontosan, hogy az adott cégnél, az adott értékesítői munkakörben melyek a kulcs-kompetenciák, és azoknak milyen szintje jellemzi a legjobban teljesítőket, majd

PXT profil

 

 - az átlagosan vagy átlagon alul teljesítő értékesítő munkatársak kompetencia tesztjének eredményeit ehhez az optimális kompetencia-profilhoz hasonlítjuk - felmérjük az egyes kollégákban rejlő tartalékokat - a kapacitást.

 

jobfit

 

Ezt követően egyértelmű válaszokat kapunk arra vonatkozóan, hogy az átlagosan vagy átlag alatt teljesítő munkatársak karaktere, személyisége milyen kompetenciákban, és milyen mértékben tér el az adott munkakörben legjobban teljesítők kompetenciáitól, mi okoz számukra stresszt, feszültséget az értékesítési munka során?

 

A Profil XT kompetencia teszt a kapacitást méri - eredménye jellemzően 3-4 évig elegendő információt nyújt az értékesítési tréning megtervezéséhez, az egyéni fejlesztési tervek kidolgozásához. Az értékesítői munkakörben sem jelent a magas munkaköri rátermettség garanciát a kimagasló értékesítési teljesítményre, ezért egy értékesítési tréning előtt mindig fel kell térképezni a kolléga tevékenységét, felkészültségét is. A tevékenység elemzése során - leggyakrabban shadowing módszer segítségével vizsgáljuk, hogy az eredményes értékesítéshez a munkatárs milyen tevékenységeket végez, milyen teveékenységeket nem végez el a napi feladatai során. A munkaköri rátermettség és a tevékenység-elemzés alapján készített egyéni fejlesztési tervek, és az ezek mentén felépített értékesítési tréning / coaching biztosítja az értékesítői hatékonyság legeredményesebb növelését!

 

Az értékesítői hatékonyság növeléséhez javasolt kompetencia tesztünk, fejlesztési programunk kipróbálásához további információért várjuk jelentkezését!

 

 

 

Tovább a kategóriában: Értékesítői felmérés »

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés