Hogyan csökkennek a költségeim, mi kell a magas megtérüléshez?


Relatíve sok, pénzben is kifejezhető haszna van a Profiles assessment center-ben elérhető értékelő eszközök használatának. Többek között:

- csökkennek a toborzás és a kiválasztás költségei*,

- csökkennek a képzések, tréningek költségei**,

- növekszik a termelékenység, a hatékonyság,

- növekszik az értékesítés árbevétele, hűségesebbek lesznek ügyfelei.

A konkrét eredmények szervezetenként változnak. Néhány évvel a Profiles kompetencia értékelő eszközök használatának kezdete után, egy ügyfelünk a vendéglátó-iparból arról számolt be, hogy a kiválasztáshoz kapcsolódó költségei 80%-kal csökkentek. Egy pénzügyi szolgáltató a Profil XT kompetencia teszt "Job matching" funkciója segítségével 100-szoros megtérülést mért az ügyfélszolgálatán. Az értékelő eszközök, kompetencia tesztek használatának sok olyan haszna is van, ami nehezen számszerüsítető. Ide tartozik például a segítségükkel megtakarított idő, energia, erőfeszítés a kiválasztáshoz és a kollégák fejlesztéséhez kapcsolódóan. 

Néhány visszajelzés az ügyfeleinktől a Vélemények menüpontban olvasható.

* Akik az interjú mellett a kompetencia tesztjeinkből származó "job fit" (munkaköri rátermettség), a "boss fit" (összeillés a főnökkel), és a "team fit" (illeszkedés a csapatba, vállalati kultúrába) információt is használják a kiválasztáskor (vagy egy átszervezésnél, előléptetésnél), a legritkább esetben sem kötnek túl nagy kompromisszumot. 

** Pontosan meg tudjuk mutatni, kinél, mi szükséges ahhoz, hogy a tréningen tanultak átültethetőek legyenek a gyakorlatba, rögzüljenek a napi tevékenységben, és tartós hatásuk legyen.

 

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés