Elkötelezett dolgozók és a profit

Elkötelezett és kevésbé elkötelezett kollégákat foglalkoztató cégek pénzügyi eredményeit hasonlítja össze évről-évre a Towers Perrin nemzetközi tanácsadó cég. A Global Workforce Study megállapításai szerint a működési profit akár 50%-kal is alacsonyabb lehet, ha a vezetők nem vagy csak érintőlegesen foglalkoznak ezzel a témával. A Fortune magazin 100 legjobb munkahely (Top 100 Employers to work for) felmérése szerint ebben a témakörben a "legjobb" cégeknél három közös dolog a meghatározó:

1. a kapcsolat az alkalmazott és a vezetője között,

2. a kolléga munkaköri rátermettsége és

3. a kapcsolat a munkatárs és a közvetlen kollégái között.

 

Hogyan javítható az elkötelezettség? Mi szükséges ahhoz, hogy egy munkatárs extra erőfeszítéseket tegyen a vállalkozás céljainak eléréséért? Mitől lesz valaki elkötelezett? Hogyan segítenek ezeknek a megválaszolásában a kompetencia felmérések, és egy 360 fokos értékelés? A teljesítményértékelésből és a teljesítménymenedzsment eszközeiből hogyan nyerhetőek ki praktikák az elkötelezettség gyors javításához? Miért fontos ebben a témakörben (is) az önismeret, mit adhat egy önismereti teszt?

A Profiles kompetencia tesztek, kompetencia felmérések, 360 fokos értékelések és az ezekre építhető különböző trénig programok, coaching megismeréséhez, kipróbálásához várjuk jelentkezését!

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés