Tréning

Csapatok fejlesztése során sokszor hallunk olyan visszajelzést a vezetőtől, hogy évek óta dolgozik együtt az embereivel, de „sosem gondoltam volna XY-ról, hogy…” vagy „erre aztán igazán nem számítottam nála, ez teljesen új megvilágításba helyezi a konfliktusainkat…” A gyorsan változó üzleti környezet egyre hatékonyabb vezetői munkát igényel, a csapaton belüli szinergia kihasználásának, előmozdításának képessége így egyre jobban felértékelődik. (Piac és Profit, 2013.06.04.)

Nagyon sok vezetői tréning hatékonysága bukik meg azon a ponton, hogy a tréning tematikája nem eléggé személyre szabott, csak általános, kevésbé konkrét célja van a fejlesztésnek, vagy a tréningen tanultak átültetése a gyakorlatba nincs "utánkövetve". Hogyan lehet ezen változtatni?

Az értékesítés hatékonyságának növeléséhez minden esetben a személyre szabott, pontos és objektív diagnosztikai eszközökre (pl. Profiles kompetencia tesztekre) épülő fejlesztéseket javasoljuk.

Csapatépítő és teamcoaching programjaink a csapat egészének együttműködés-erősítését helyezik fókuszba, illetve olyan team-eknek ajánljuk, ahol egymás jobb megértése, és a kommunikáció hatékonyságának javítása segítheti az eredmények növekedését. (A programokat – hasonlóan más tréningjeinkhez, fejlesztéseinkhez – ilyenkor is minden esetben a teljes személyiséget feltérképező Profil XT kompetencia teszt eredményeire építjük.)

team

Gyakran hangzik el mostanában: ami ma biztos, az a bizonytalanság, a kevésbé kiszámítható üzleti, gazdasági környezet, a folyamatos változás. Amikor a változás menedzselése kerül a vezetők fókuszába, az első kérdés az szokott lenni, hogyan tudjuk biztosítani az állandó alkalmazkodást a változáshoz - bármilyen környezeti tényezőről is legyen szó.

Ez a tréning azoknak a vezetőknek szól, akik a munkatársak motivációjához keresnek segítséget - ahhoz, hogy megmozdítsák őket, hogy nagyobb teljesítmény elérésére ösztönözzék őket, hogy megtudják, milyen jellegű feladatoktól "csillog a szemük".

A Profiles az értékesítők teljesítményének értékelésekor 17 tevékenység minősítését tartja igazán relevánsnak - legalábbis az értékesítési vezetőnek mindig azt javasoljuk, hogy ezek mentén adjon visszajelzést a kollégának.

Ez a 17 kompetencia a következő:


A Profiles kutatásai, kompetencia felmérései alapján a legeredményesebb értékesítők 10 közös vonása:

A területi képviselők munkája igen változatos lehet a szervezet, a vállalati kultúra és a forgalmazott termékek, szolgáltatások függvényében. Mivel az "értékesítés = bevétel", ezért gyakran tekintik és titulálják őket a szervezetben a legfontosabb emberi erőforrásnak, ami egy versenypiaci környezetben érthető is lehet.
A jó értékesítő megtalálása nehéz is, időigényes is, ezért sokan kezdenek bele a házon belüli keresésbe, illetve a megfelelő kompetenciákkal rendelkező kollégák ilyen irányú fejlesztésébe. A Profiles egyik új kutatása szerint hét olyan tényező van, amellyel az értékesítési hatékonyság egy szervezetben jelentősen növelhető.

1. oldal / 3

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés